Gratis extra DropBox ruimte

DropBox, de handige tool om overal bij je bestanden te kunnen en deze automatisch te synchroniseren (ik heb er lang geleden al eens over geblogd), heeft een ‘referral program’ waarmee je je vrienden een link kunt sturen. Als ze zich via die link registreren levert jou dat 250MB extra ruimte op (en hunzelf ook). Dit kun je doen tot een extra ruimte van 8GB, waarvoor je dus 32 geregistreerde vriendjes nodig hebt. Zelf had ik ooit een man of zes doorverwezen en via eerder genoemde blogpost nog enkele referrals bij elkaar geharkt.

Onlangs las ik echter een gouden tip om in zeer korte tijd het maximale aantal referrals bijeen te krijgen. Gratis. Via het Google Adwords programma. Wil je dit ook – natuurlijk wil je dit 🙂 – ga dan als volgt te werk.

  1. Registreer je als adverteerder bij Google Adwords. Als je een eigen website hebt, is dit het gemakkelijkst. Maar in feite kun je elke persoonlijke pagina op het web opgeven. Een eenvoudige blog of een about.me pagina volstaat.
  2. Indien je niet binnen een dag of twee een betaalde campagne aanmaakt, krijg je via de mail een coupon ter waarde van €50 om je op weg te helpen met je eerste campagne. Ik kreeg zelf twee dagen daarna via de post een tweede coupon ter waarde van €75. Overigens kun je maar één van de twee couponnen gebruiken.
  3. Maak een campagne aan. Hierbij kun je aangeven wat het maximale bedrag is wat je per dag wilt besteden. Aangezien ik geen idee had hoe hard het zou gaan met de advertenties en de klikken had ik het bedrag per dag op €20 gezet. De CPC (kosten per klik) heb ik door Google automatisch laten bepalen. Voor mijn campagne heb ik aangegeven dat deze in alle landen mag lopen, maar alleen bij Engels- en Nederlandstaligen. Ik had er vervolgens voor gekozen om mijn advertentie alleen op desktop/laptop-computers te tonen, dus niet op mobiele apparaten.
    Bij de stap waar je je betalingsgegevens moet invullen, vul je de couponcode in die je via de mail of post hebt ontvangen.
  4. Maak een advertentie aan. Zorg dat je de 250MB die je als bonus krijgt ook vermeldt. Als link gebruik je uiteraard je DropBox referral-link. Mijn advertentie zag er als volgt uit:

    Kies een aantal zoekwoorden waarbij jouw advertentie getoond moet worden. Ik had het meeste succes met ‘drop box’ en ‘drop box download’.

  5. Wacht een uur of 10. Binnen deze tijd had ik maar liefst 47 referrals, meer dan nodig dus.

En op deze manier heb je binnen een dag de maximale hoeveelheid extra ruimte via referrals te pakken. Nog tips voor andere referral-programma’s die je via Adwords kunt benutten? Laat ze achter in de reacties.