Crossflashen HDX-1000 naar Popcorn Hour A-110

Omdat HDX het laatste jaar geen enkele firmware-update heeft uitgebracht en ik wel de nieuwste formaten en encoderingen wil kunnen afspelen, heb ik mijn HDX-1000 NMT (Network Media Tank) gecrossflasht naar een Popcorn Hour A-110. Deze heeft intern dezelfde hardware componenten en daarom draait de firmware zonder problemen op de HDX-1000.

Popcornhour logo


Onderstaand stappenplan heb ik gevolgd om de HDX-1000 te updaten, met dank aan de instructies van DaTiezl.

Benodigdheden:

 1. HDX-1000
 2. FAT32 USB Stick
 3. Crossflash zipfile: http://www.megaupload.com/?d=4AXDWGVA http://dl.dropbox.com/u/9785338/PCH-HDX.zip

Stappenplan:

 1. Unzip de zipfile naar een map op je harde schijf.
 2. Zorg dat je een backup maakt van de originele Firmware van je HDX-1000. Als volgt:

 3. Kopieer de bestanden “syabas_to_rushd_080422_2238.html” en “syabas_to_rushd_080422_2238.cgi” naar de USB-stick.
 4. Plaats de USB Stick in de HDX-1000 (onderste USB-poort) en start het bestand “syabas_to_rushd_080422_2238.html” op je HDX-1000 en volg de instructies. Er wordt een backup gemaakt van je HDX firmware op de USB Stick en opgeslagen als “dune_firmware_syabas_backup.dff”.
 5. Kopieer het backupbestand naar je computer.
 6. Verwijder vervolgens de backupfile weer van je USB Stick.
 7. Het crossflashen van de Popcorn Hour firmware kan nu uitgevoerd worden:

 8. Kopieer het bestand “PCH English dune_firmware_syabas_backup.dff” naar de USB Stick.
 9. Hernoem het bestand naar “dune_firmware_syabas_backup.dff”
 10. Plaats de USB Stick in de HDX-1000 en start het bestand “syabas_to_rushd_080422_2238.html” op je HDX-1000 en volg de instructies.
 11. Na crossflashen is het verstandig direct de firmware van Popcorn Hour te upgraden. Dit kan middels het reguliere maintainance scherm op je HDX-1000.

Indien je ooit de HDX-1000 firmware terug wilt zetten gebruik dan dezelfde methode en het backupbestand op je computer om de firmware terug te flashen.

Helaas had ik na stap 8 geen beeld meer. De HDX-1000 startte wel op (met Popcorn Hour logo) maar gaf daarna geen beeld meer. Om dit te fixen heb ik het volgende uitgevoerd:

 1. Download de volgende zipfile: http://files.syabas.com/popcornhour/download/a110_recovery_080818.zip
 2. Unzip beide *.bin bestanden naar de root van een USB-stick en plaats deze vervolgens achterin je HDX.
 3. Zorg dat je HDX verbonden is met de TV middels een componentkabel of composietkabel (HDMI wordt afgeraden en gaf bij mij geen beeld).
 4. Start de HDX.
 5. De TV zal een van de onderstaande kleuren weergeven (4:3 ratio) afhankelijk van de status:

  GEHEEL ROOD SCHERM – Benodigde bestanden gevonden op de USB-stick, herstel zal starten.
  WITTE PUNTEN OP EEN RODE ACHTERGROND – bezig met herprogrammeren.
  GEHEEL GEEL SCHERM – Herstel mislukt
  GEHEEL WIT SCREEN – Herstel succesvol

 6. Na succesvol herstel kun je de HDX herstarten en als het goed is correct opstarten in firmwareversie 01-17-080818-15-POP-403. Nu verder bij stap 9 hierboven, updaten naar de meest recente Popcorn Hour firmware.

Na het flashen gedraagt de powerled zich anders qua kleur. De led kleurt nu blauw in standby en rood als de HDX aanstaat. Softwarematig is dit niet aan te passen. De instellingen die ik had (audio, video, netwerk en gemapte netwerkschijven) waren keurig behouden na het flashen.

Veel kijkplezier!

71 Comments on “Crossflashen HDX-1000 naar Popcorn Hour A-110

 1. Jan, waarschijnlijk moet je de TV-mode aanpassen. Probeer het eens met de afstandsbediening: TV Mode + 0 of TV Mode + 9 voor 1080p60. Het totale lijstje:

  TV Mode + 0 = Auto TV mode
  TV Mode + 1 = Composite NTSC 480i
  TV Mode + 2 = Composite PAL 576i
  TV Mode + 4 = Component 720p60
  TV Mode + 5 = Component 1080i60
  TV Mode + 6 = Component 1080p60
  TV Mode + 7 = HDMI 720p60
  TV Mode + 8 = HDMI 1080i60
  TV Mode + 9 = HDMI 1080p60
  TV Mode + Caps/Num = Toggles between 50/60 Hz

  Succes!

 2. Hi, Helaas fout gelopen. Install van de popcorn firmware gaf een aantal malen een request cannot be processed. Tot vier maal toe geprobeerd. Met LAN, zonder LAN.
  De hoop opgegeven hebbende op een reguliere install de NMT maar herstart.

  Na herstart verschijnt het popcorn logo, maar daarna zwart scherm. TV via composite verbonden aan NMT.
  Ik heb geprobeerd op te starten via usb met popcorn a110 recovery. ( twee bin files op de usb) Maar de usb wordt genegeerd in de boot procedure lijkt het. Het Popcorn logo komt gewoon op.

  Iemand raad ?

 3. Bedankt Martijn!

  Ik geloof inderdaad dat TV Mode aanpassen het probleem zou hebben opgelost. Helaas is mijn oorspronkelijke afstandsbediening stuk en gebruik ik de Logitech Harmony als alternatief. En die heeft geen knop voor TV Mode.

  Maar toen ik vanochtend mijn HDX aansloot via HDMI op een tweede tv, had ik – ook na het booten – wel beeld! In de instellingen heb ik bij ‘Geluid / Beeld’ de ‘beelduitvoer’ aangepast naar PAL en alles werkte weer!

  GJ, ik zou jou hetzelfde adviseren. Probeer ook eens de TV Mode knop van zodra je een zwart scherm krijgt.

 4. Bedankt Jan,
  Had me moed al laten zakken, maar na jou goed nieuws show toch maar weer eens de HDX gestart. Na wat gespeel met de TV mode knop kwam er zowaar weer beeld.
  Draait weer als een zonnetje. Top forum. Thanks.

 5. Ik heb een nieuwe externe HD van 2T via USB op m’n windows7 draaiende laptop aangesloten, de laptop en HDX1000 mediaspeler zitten op het netwerk, tot zover alles goed, de gedeelde folders van de HD worden gezien in de mediaspeler alleen de inhoud niet, krijg een “Cannot find the workgroup list” melding.

  Zou het kunnen dat schijven > 1,5T niet goed herkend worden door de HDX1000? met mijn vorige 1.5T schijf ging het namelijk wel goed. usb sticks e.d. worden wel goed herkend.
  Kan natuurlijk die schijf opdelen in 2 partities maar ja….staat al behoorlijk wat op nu.

 6. Ben er al uit, was toch een machtiging issue, dacht dat ik de machtigingen goed had staan maar er ontbraken er nog een paar……

 7. DaTiezl hier, bron van deze (vertaalde) tutorial. Ik kwam deze blog toevallig tegen tijdens het browsen.

  Goed om te zien dat er nog velen nuttig gebruik van hebben kunnen maken.

  @Martijn: Bedankt voor de bronvermelding! 😉

 8. Werkt nog steeds super! Thanks man. Ik had ook de melding: request cannot be processed, maar met een andere USB stick had ik geen problemen.

 9. bij mij krijgt mijn nmt het volgende bericht na het willen uitvoeren van de crossupdate:

  Error: Invalid firmware file

  Voor de mensen die willen ik heb er een foto van gemaakt. Ook al meerdere malen de bestanden er opnieuw opgezet de namen gecontroleerd opnieuw veranderd de nmt herstart het netwerk kabeltje eruit gehaald en de fabrieksinstellingen terug gezet :S

  Iemand die SVP mij hiermee zou willen helpen ? ^^

 10. Het juist bestand inderdaad. Het kan zijn dat de bestanden corrupt raken als je deze direct uit de zip naar je stick extract. Probeer ze eerst eens naar je bureaublad te unzippen, dan te renamen en dan naar je stick te kopieren…

 11. het is gelukt! nadat ik het idee kreeg dat het bestand corrupt kon zijn heb ik een ander usb stick gebruikt dit achterin de pc gestoken inplaats van aan de zijkanten toen ging deze instalatie ineens wel in mijn nmt. Dus wat het ook was met een ander usb stickje pakte mijn nmt de instalatie wel en kreeg ik in het begin ook het bericht : “Request can not be processed”. (wat al beter is dan het error bericht 😛 )
  Even de nmt herstart en ineens kwam alsnog popcorn hour logo! ik ben geholpen bedankt!

 12. Het is gelukt! ik kreeg eerst ook geen beeld (zag alleen heel vaag een menuutje) ik gokte dat het onderste wel “setup”zou zijn. Toen koos ik weer de onderste optie: “maintenance”

  In dat menu zitten 2 opties: “check for updates” en de onderste is “reset to factory settings”

  Toen ik dat had gedaan had ik gewoon goed beeld!

  (beetje mazzel dus haha)

  Thanx!

 13. Alles werk perfect, zelfs geen zwart scherm.
  wel paar problemen tegengekomen, zoals “request ….” lijk dat er al is vermeld werkt het gewoon door de netwerk kaben van u nmt uittetrekken. nu ik heb een harde schijf van 3 TB deze maakt 3 partitie’s 1ste 350GB 2de 733GB en 3de is niet toegewezen ruimte 1,6TB wat moet ik doen om zoveel mogelijk geheugen gebruik te willen maken voor mijn films?

 14. Thanks,

  Gelukt! Vandaag mijn A-400 binnen en eindelijk de HDX durven crossflashen. Bleek fluitje van een cent, wel scherm op zwart na stap 8, maar met de aangeboden oplossing alsnog gelukt.

  Met de originele bijgeleverde HDMI kabel kreeg ik gewoon rood en wit scherm.

  Groet,
  Olav

 15. Dank je wel voor deze uitleg.
  Het is uiteindelijk gelukt na alles wat fout kon gaan ook fout ging. Eerst request could not……. Het herstellen met de recovery files was noodzakelijk en na de kleuren schermen kon ik wel weer opnieuw starten. Dan nog weer met tv-mode de juiste beeld output gekozen. Daarna 2x firmware updaten.
  Wat is nu de nieuwste firmware?

 16. ik heb mijn HDX gecrossflashed werkt goed alleen wil ik een jukebox erop zetten ik heb deze met een programma op de harde schijf gezet maar hoe moet ik dat verder installeren ik kan dat nergens vinden kan iemand mij helpen vriendelijke groet hans
  ajbkinds1@zeelandnet.nl

 17. Managed to my HDX1000 after 3 attempts.
  I then got a blank screen on reboot but this was sorted out after changing the TVMode. My HDD still works without a problem. It’s a green drive.

  Make sure that your Network connection is good before you start out.

  I upgraded both the Firmware and NMT to the latest via 2 online upgrades. It’s now running:

  FW 01-17-110314-15-POP-403-000
  NMT 00-17-091216-15-POP-403

  Everything is much smoother and slightly faster now. HDX was a PITA but this is quite usable.

  Thank you very much to DaTiezl and Martijn for sharing this. It’s given my HDX box a new lease of life.