71 responses

 1. GvO
  November 24, 2012

  Ik heb een nieuwe externe HD van 2T via USB op m’n windows7 draaiende laptop aangesloten, de laptop en HDX1000 mediaspeler zitten op het netwerk, tot zover alles goed, de gedeelde folders van de HD worden gezien in de mediaspeler alleen de inhoud niet, krijg een “Cannot find the workgroup list” melding.

  Zou het kunnen dat schijven > 1,5T niet goed herkend worden door de HDX1000? met mijn vorige 1.5T schijf ging het namelijk wel goed. usb sticks e.d. worden wel goed herkend.
  Kan natuurlijk die schijf opdelen in 2 partities maar ja….staat al behoorlijk wat op nu.

 2. GvO
  November 24, 2012

  Ben er al uit, was toch een machtiging issue, dacht dat ik de machtigingen goed had staan maar er ontbraken er nog een paar……

 3. DaTiezl
  January 3, 2013

  DaTiezl hier, bron van deze (vertaalde) tutorial. Ik kwam deze blog toevallig tegen tijdens het browsen.

  Goed om te zien dat er nog velen nuttig gebruik van hebben kunnen maken.

  @Martijn: Bedankt voor de bronvermelding! 😉

 4. Dick
  February 2, 2013

  Werkt nog steeds super! Thanks man. Ik had ook de melding: request cannot be processed, maar met een andere USB stick had ik geen problemen.

 5. Mark
  May 13, 2013

  bij mij krijgt mijn nmt het volgende bericht na het willen uitvoeren van de crossupdate:

  Error: Invalid firmware file

  Voor de mensen die willen ik heb er een foto van gemaakt. Ook al meerdere malen de bestanden er opnieuw opgezet de namen gecontroleerd opnieuw veranderd de nmt herstart het netwerk kabeltje eruit gehaald en de fabrieksinstellingen terug gezet :S

  Iemand die SVP mij hiermee zou willen helpen ? ^^

 6. DaTiezl
  May 13, 2013

  Mark, welke bestand heb je gebruikt? Graag een link…

 7. Mark
  May 13, 2013

  de bovenstaande link :

  http://dl.dropbox.com/u/9785338/PCH-HDX.zip

  en dan de 3 bestanden erop gezet en 1 daarvan hernoemd.

 8. DaTiezl
  May 13, 2013

  Het juist bestand inderdaad. Het kan zijn dat de bestanden corrupt raken als je deze direct uit de zip naar je stick extract. Probeer ze eerst eens naar je bureaublad te unzippen, dan te renamen en dan naar je stick te kopieren…

 9. Mark
  May 13, 2013

  Dat ga ik nu proberen laat jou (jullie) weten of het gelukt is! ^^

 10. Mark
  May 14, 2013

  het is gelukt! nadat ik het idee kreeg dat het bestand corrupt kon zijn heb ik een ander usb stick gebruikt dit achterin de pc gestoken inplaats van aan de zijkanten toen ging deze instalatie ineens wel in mijn nmt. Dus wat het ook was met een ander usb stickje pakte mijn nmt de instalatie wel en kreeg ik in het begin ook het bericht : “Request can not be processed”. (wat al beter is dan het error bericht 😛 )
  Even de nmt herstart en ineens kwam alsnog popcorn hour logo! ik ben geholpen bedankt!

 11. Jeroen
  May 22, 2013

  Het is gelukt! ik kreeg eerst ook geen beeld (zag alleen heel vaag een menuutje) ik gokte dat het onderste wel “setup”zou zijn. Toen koos ik weer de onderste optie: “maintenance”

  In dat menu zitten 2 opties: “check for updates” en de onderste is “reset to factory settings”

  Toen ik dat had gedaan had ik gewoon goed beeld!

  (beetje mazzel dus haha)

  Thanx!

 12. kenny
  June 14, 2013

  Alles werk perfect, zelfs geen zwart scherm.
  wel paar problemen tegengekomen, zoals “request ….” lijk dat er al is vermeld werkt het gewoon door de netwerk kaben van u nmt uittetrekken. nu ik heb een harde schijf van 3 TB deze maakt 3 partitie’s 1ste 350GB 2de 733GB en 3de is niet toegewezen ruimte 1,6TB wat moet ik doen om zoveel mogelijk geheugen gebruik te willen maken voor mijn films?

 13. Olav
  September 13, 2013

  Thanks,

  Gelukt! Vandaag mijn A-400 binnen en eindelijk de HDX durven crossflashen. Bleek fluitje van een cent, wel scherm op zwart na stap 8, maar met de aangeboden oplossing alsnog gelukt.

  Met de originele bijgeleverde HDMI kabel kreeg ik gewoon rood en wit scherm.

  Groet,
  Olav

 14. Peter
  November 3, 2013

  Dank je wel voor deze uitleg.
  Het is uiteindelijk gelukt na alles wat fout kon gaan ook fout ging. Eerst request could not……. Het herstellen met de recovery files was noodzakelijk en na de kleuren schermen kon ik wel weer opnieuw starten. Dan nog weer met tv-mode de juiste beeld output gekozen. Daarna 2x firmware updaten.
  Wat is nu de nieuwste firmware?

 15. hans kinds
  January 19, 2015

  ik heb mijn HDX gecrossflashed werkt goed alleen wil ik een jukebox erop zetten ik heb deze met een programma op de harde schijf gezet maar hoe moet ik dat verder installeren ik kan dat nergens vinden kan iemand mij helpen vriendelijke groet hans
  ajbkinds1@zeelandnet.nl

 16. henry dux
  April 18, 2015

  Managed to my HDX1000 after 3 attempts.
  I then got a blank screen on reboot but this was sorted out after changing the TVMode. My HDD still works without a problem. It’s a green drive.

  Make sure that your Network connection is good before you start out.

  I upgraded both the Firmware and NMT to the latest via 2 online upgrades. It’s now running:

  FW 01-17-110314-15-POP-403-000
  NMT 00-17-091216-15-POP-403

  Everything is much smoother and slightly faster now. HDX was a PITA but this is quite usable.

  Thank you very much to DaTiezl and Martijn for sharing this. It’s given my HDX box a new lease of life.

 17. Load More Comments…
Back to top
mobile desktop