Crossflashen HDX-1000 naar Popcorn Hour A-110

Omdat HDX het laatste jaar geen enkele firmware-update heeft uitgebracht en ik wel de nieuwste formaten en encoderingen wil kunnen afspelen, heb ik mijn HDX-1000 NMT (Network Media Tank) gecrossflasht naar een Popcorn Hour A-110. Deze heeft intern dezelfde hardware componenten en daarom draait de firmware zonder problemen op de HDX-1000.

Popcornhour logo


Onderstaand stappenplan heb ik gevolgd om de HDX-1000 te updaten, met dank aan de instructies van DaTiezl.

Benodigdheden:

 1. HDX-1000
 2. FAT32 USB Stick
 3. Crossflash zipfile: http://www.megaupload.com/?d=4AXDWGVA http://dl.dropbox.com/u/9785338/PCH-HDX.zip

Stappenplan:

 1. Unzip de zipfile naar een map op je harde schijf.
 2. Zorg dat je een backup maakt van de originele Firmware van je HDX-1000. Als volgt:

 3. Kopieer de bestanden "syabas_to_rushd_080422_2238.html" en "syabas_to_rushd_080422_2238.cgi" naar de USB-stick.
 4. Plaats de USB Stick in de HDX-1000 (onderste USB-poort) en start het bestand "syabas_to_rushd_080422_2238.html" op je HDX-1000 en volg de instructies. Er wordt een backup gemaakt van je HDX firmware op de USB Stick en opgeslagen als "dune_firmware_syabas_backup.dff".
 5. Kopieer het backupbestand naar je computer.
 6. Verwijder vervolgens de backupfile weer van je USB Stick.
 7. Het crossflashen van de Popcorn Hour firmware kan nu uitgevoerd worden:

 8. Kopieer het bestand "PCH English dune_firmware_syabas_backup.dff" naar de USB Stick.
 9. Hernoem het bestand naar "dune_firmware_syabas_backup.dff"
 10. Plaats de USB Stick in de HDX-1000 en start het bestand "syabas_to_rushd_080422_2238.html" op je HDX-1000 en volg de instructies.
 11. Na crossflashen is het verstandig direct de firmware van Popcorn Hour te upgraden. Dit kan middels het reguliere maintainance scherm op je HDX-1000.

Indien je ooit de HDX-1000 firmware terug wilt zetten gebruik dan dezelfde methode en het backupbestand op je computer om de firmware terug te flashen.

Helaas had ik na stap 8 geen beeld meer. De HDX-1000 startte wel op (met Popcorn Hour logo) maar gaf daarna geen beeld meer. Om dit te fixen heb ik het volgende uitgevoerd:

 1. Download de volgende zipfile: http://files.syabas.com/popcornhour/download/a110_recovery_080818.zip
 2. Unzip beide *.bin bestanden naar de root van een USB-stick en plaats deze vervolgens achterin je HDX.
 3. Zorg dat je HDX verbonden is met de TV middels een componentkabel of composietkabel (HDMI wordt afgeraden en gaf bij mij geen beeld).
 4. Start de HDX.
 5. De TV zal een van de onderstaande kleuren weergeven (4:3 ratio) afhankelijk van de status:

  GEHEEL ROOD SCHERM - Benodigde bestanden gevonden op de USB-stick, herstel zal starten.
  WITTE PUNTEN OP EEN RODE ACHTERGROND - bezig met herprogrammeren.
  GEHEEL GEEL SCHERM - Herstel mislukt
  GEHEEL WIT SCREEN - Herstel succesvol

 6. Na succesvol herstel kun je de HDX herstarten en als het goed is correct opstarten in firmwareversie 01-17-080818-15-POP-403. Nu verder bij stap 9 hierboven, updaten naar de meest recente Popcorn Hour firmware.

Na het flashen gedraagt de powerled zich anders qua kleur. De led kleurt nu blauw in standby en rood als de HDX aanstaat. Softwarematig is dit niet aan te passen. De instellingen die ik had (audio, video, netwerk en gemapte netwerkschijven) waren keurig behouden na het flashen.

Veel kijkplezier!

71 reacties op “Crossflashen HDX-1000 naar Popcorn Hour A-110”

 1. Rik op April 9, 2011 om 21:04

  Martijn

  Bedankt voor deze tutorial. Maar bij mij geeft het apparaat na het starten van de wizard het volgende aan: request cannot be processed. Dit krijg ik elke keer als ik iets met firmware wil doen.
  Suggesties?

 2. Martijn op April 10, 2011 om 12:04

  Dat wil nog wel eens gebeuren als de netwerksettings niet in orde zijn en het apparaat via het netwerk een bron niet kan vinden. Wellicht die even controleren.

  Werkt het afspelen van films verder wel goed? Doe je dat met een ingebouwde schijf of via het netwerk?

 3. Marc op May 1, 2011 om 21:18

  Het was even zweten, vooral toen het bij Stap 8 zwart bleef op mijn TV..
  De vervolgstappen uitgevoerd, en toen ging het perfect.
  Relaxed dat de updates weer werken, hij staat te updaten en alles werkt.
  Super bedankt!

  Marc

 4. Sander De Vos op May 15, 2011 om 19:01

  Bedankt Martijn, net wat ik nodig had. Gelukkig krijgt de PCH wel nog updates… Geen problemen wat dan ook, gewoon je tutorial gevolgd.

  Sander

 5. Wouter op May 17, 2011 om 20:46

  Top uitleg, werkt flawlessly! Heb ook de restore procedure niet nodig gehad, werkte gewoon in 1x!

 6. piet op June 23, 2011 om 18:42

  ik krijg telkens “request cannot be processed”. Ik heb het via USB stick geprobeerd en via mijn nas hdd. Netwerk blijkt goed te werken. Enig idee waarom ik blijkbaar de enige ben? Ik heb nooit iets gewijzigd enkel updates van de firmware via officiële gang.

 7. Martijn op June 24, 2011 om 10:21

  Je netwerk doet het wel, maar je kunt niet browsen/afspelen van je NAS via het netwerk? Gebruik je een moviejukebox als YAMJ, of gebruik je de standaard filebrowser om je media te spelen?

  Vaak krijg je dit probleem als een naam van een HDD of netwerk-machine is gewijzigd, of het IP-adres. Controleer in ieder geval je gemapte netwerk drives en gooi de cache leeg in file modus.

 8. m0rdex op September 20, 2011 om 00:10

  Wow dude!

  Ik was net van plan m’n HDX weg te doen door gebrek aan updates, maar hiermee is er weer nieuw leven in geblazen!!

  Rik, mocht je nog met het “Request can not be processed” probleem zitten, ik kreeg dit ook de eerste keer. Ik heb mijn netwerkkabel eruit gehaald, en nogmaals de Crossflash uitgevoerd (de popcorn back-up teruggezet), en toen werkte die top!

  Thanx dude!

 9. Martijn op September 20, 2011 om 15:42

  Mooi dat het je uiteindelijk gelukt is, en bedankt voor je tip. Hopelijk hebben meer mensen er wat aan.

 10. robert op September 26, 2011 om 00:34

  yes werkt super,met behulp van de tip van m0rdex

  Bedankt

 11. Sicco op October 9, 2011 om 00:37

  Werkt perfect!
  Kreeg eerst “Request can not be processed”. Daarna nog een keer geprobeerd (zonder kabel eruit te halen) en lukte toen wel. Daarna nog even een foutmelding dat ie niet kon rebooten maar ook dat ging bij de tweede keer goed.

  Firmware geupdate en nu kan ik alle nieuwe formaten ook gewoon kijken. Daarnaast werkt de hele interface ook een stuk sneller! Bij mij bleven de audio en video instellingen echter niet bewaard, maar dat is een detail…

 12. cihan op October 15, 2011 om 18:39

  bij mij ook eerste keer request can not …. maar ik had netwerk niet aangesloten en voor alle zekerheid ook alle netwerkinstellingen verwijderd. Nu is alles gelukt zonder recovery. En net de nmt geinstalleerd, gaat prima, bedankt.

 13. Frans op October 16, 2011 om 17:52

  Helaas heb ik na stap 8 geen beeld meer. De HDX-1000 startte wel op (met Popcorn Hour logo) maar gaf daarna geen beeld meer. Recovery uitgevoerd maar nog steeds een zwart scherm. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan herstellen.

 14. Mike op November 1, 2011 om 14:13

  Hai Martijn,

  Ook van mij een dik compliment! Het werkte erg goed. Ik kreeg één keer de “request” melding maar na het nog eens te proberen ging het goed.

  Ik kreeg ook een zwart scherm na het rebooten van de HDX maar met het knopje [TV-MODE] kreeg ik het scherm weer in orde. Dit stond mij nog bij uit een ver verleden toen ik de handleiding eens gelezen had.

  Nu ben ik lekker aan het updaten en misschien probeer ik nog eens een nieuwe skin uit.

  Groetjes en bedankt voor je tutorial.
  Mike

 15. Luuk op November 5, 2011 om 15:59

  Hallo Frans,

  Ik had het zelfde probleem. Toen ik het op een oude tv probeerde had ik hetzelfde probleem en hij bleef maar laden en daarna zwart beeld. Toen ik hem aansloot op een nieuwe LCD deed hij het wel goed.

  Groeten,

  Luuk

 16. Frans op November 6, 2011 om 16:22

  Hallo Luuk,

  Bedankt voor je reactie.
  Mijn probleem is inmiddels verholpen. Het heeft inderdaad met de aansluiting naar de TV te maken. Ik heb de scartplug splitter ertussen uit gehaald en daarna kon de HDX de TV herkennen en het juiste formaat instellen (blijkbaar is dit voor het popcorn logo aan het begin, het TV formaat niet van belang).

  Groetjes Frans.

 17. Luc op November 11, 2011 om 18:05

  Hoi,

  Harddisk gecrasht op de hdx. Heb een nieuwe erin geplaatst en nu was het moment om naar popcorn te gaan.
  Heb de crossflash gedaan. Alles is gelukt, maar het ding werkt nu zooo traag bij het opstarten (ong. 4 x trager).
  Regelmatig verlies van de wifi netwerk connectie. zeker bij het ftp-en van films naar de hdx. Sommige films geen geluid.
  Graag advies, anders doe ik een restore.

  Greets, Luc

 18. Martijn op November 13, 2011 om 14:04

  De crossflash zou daar de oorzaak niet van moeten zijn. De ervaring is dat de HDX hooguit sneller en soepeler werkt. Wellicht ligt het aan je interne harddisk? Zelf speel ik alleen maar via het (bekabelde) netwerk, met een interne HDD heb ik geen ervaring.

 19. Erwin op November 24, 2011 om 13:09

  Hallo,

  Ik heb enige tijd geleden zonder problemen mijn HDX gecrossflashed naar Popcorn. Dit ging zonder problemen en veel van de problemen die ik met de HDX had waren verholpen. Ik heb inmiddels 2 x de firmware geupdate en dat gaat op zich goed. Het enige waar ik nu mee te maken heb is dat als ik de instellingen wil wijzigen dat dit niet meer kan. Ik kan aan de linkerkant de optie instellingen nog wel selecteren maar dan de instellingen aan de rechterkant niet selecteren en dus ook niet aanpassen. Hebben meer mensen hier last van of problemen mee gehad? Ik heb de laatste versie van de firmware erop staan.

  gr.
  Erwin

 20. Edje op December 12, 2011 om 22:39

  Hallo,

  Het is me eindelijk gelukt om mijn HDX te crossflashen. Toch moet ik bekennen dat de info die hier vermeld staat voor mij niet toereikend is geweest om het in een keer goed te doen. Zo moest ik mijn USB_DRIVE_A hernoemen naar USB_DRIVE_A-1 om het probleem met “Request” melding te omzeilen. Zie voor een beschrijving http://www.huubmons.nl/nmt/index.php?nmt=329. Met deze link hoop ik andere mensen ook nog verder op weg te helpen.

  Groeten

  Edgar

 21. Martijn op December 13, 2011 om 08:54

  Bedankt voor je toevoeging. Ik zal binnenkort de instructies wat uitbreiden met oplossingen voor genoemde meldingen.

 22. Ed op December 31, 2011 om 10:29

  Van de week gecrossflaht. Ging perfect bedankt voor de duidelijke uitleg. Ben weer blij met mijn NMT.

 23. Erwin op January 20, 2012 om 20:44

  HDX 1000 werkt voor geen meter meer met die oude software, nu wil ik cross flashes maar de site megaupload is vandaag uit de lucht gehaal door de FBI zou iemand dat crossflah bestand willen delen met mij via een andere site.

  Alvast bedankt

  Erwin

 24. Martijn op January 20, 2012 om 22:11

  Ai, dat is lastig. Ik zal dit weekend eens kijken of ik nog een kopie heb.

 25. Martijn op January 22, 2012 om 12:57

  Ik heb een nieuwe locatie met de crossflash-file toegevoegd. Succes!

 26. Erwin op January 22, 2012 om 14:56

  Martijn hartstikke bedankt voor de upload gaan we eens kijken of we het werkend kunnen krijgen

 27. Harry op January 31, 2012 om 17:37

  Martijn.

  Bedankt geen probleem gehad met het installeren, fluitje van een cent.
  Probeer nu alleen de nmt installer weer de benodigde app’s te installeren maar krijg de melding 404 en de rest. nog even naar kijken ben al blij dat dit werkt/

 28. Harry op January 31, 2012 om 17:46

  Martijn,

  Voor boven genoemde problemen de map app’s op de nmt verwijderd en op nieuw geïnstalleerd geen problemen nu meer

 29. Martijn op January 31, 2012 om 19:37

  Hoi Harry,

  Mooi dat alles het doet en bedankt voor de terugkoppeling.

  Groet,
  Martijn

 30. Erwin op January 31, 2012 om 21:41

  Hey ,

  Nog een vraagje ik ben nogal een beginner met de HDX kan je ook app’s installeren zoals YAMJ op de HDX als je popcorn software hebt geïnstalleerd zonder dat je een harde schijf erin hebt?

  Erwin

 31. Martijn op January 31, 2012 om 21:50

  Dat lukt alleen met een harde schijf, of een USB-stick. Dat laatste is het gemakkelijkst en het goedkoopst.

 32. Martijn op January 31, 2012 om 21:51

  Overigens draai je YAMJ vanaf een pc. NMT apps draaien prima vanaf een USB-stick.

 33. Nick op January 31, 2012 om 22:32

  Stel dat ik terug wil naar de HDX firmware, kan ik dan probleemloos de back up hiervan installeren?

  Na het crossflashen was er een popcorn recovery nodig. Is dit ook nodig als ik terug ga naar de HDX back up en bestaat deze voor HDX?

  gr. Nick

  (ps) bedankt voor de crossflash uitleg!

 34. Martijn op January 31, 2012 om 22:45

  Alleen de backupfile terugzetten zou voldoende moeten zijn. Maar ik denk niet dat je nog terug zou willen 😉 Met de Popcornhour firmware ben je een stuk beter af.

 35. Marcel op April 3, 2012 om 16:47

  @ Martijn,

  Ik zag ergens in de postings staan dat jij je HDX gebruikt zonder HDD, kan je aangeven hoe je dta hebt gedaan?

  Heb namelijk een NAS gekocht en wil eigenlijk de HDD uit mijn HDX halen en dus wat meer rust in de kamer.

  thanks
  Marcel

 36. Martijn op April 4, 2012 om 09:46

  Marcel,

  Ik stream ook vanaf mijn NAS. Je kunt rechtstreeks browsen via netwerk, maar ook een share van je NAS mappen zodat je snel en gemakkelijk toegang hebt. Afhankelijk van je netwerkconfiguratie moet je de machinenaam van je NAS of het IP-adres ingeven.

 37. Marcel op April 4, 2012 om 09:52

  Martijn,

  Bedankt voor je reply. HEt streamen van mijn NAS naar de HDX i me ook gelukt, alleen door een “gedeelde map” aan te maken, maar het gewoon browsen lukt me nog niet.

  Maar nu wil ik dus de HardDisk uit de HDX hebben maar dan heb ik dus geen applications meer en dus ook geen netwerk ondersteuning.

  Ishet jou gelukt om de applications te laten draaien vanaf bijv. een USB stick ?

 38. Martijn op April 4, 2012 om 09:54

  Gewoon browsen doe ik eigenlijk ook nooit. Performance lijkt dan ook belabberd.

  De normale netwerkondersteuning is niet afhankelijk van de HDD, ook zonder werkt dat prima. Ik draai zelf de NMT apps inderdaad vanaf een USB stick.

 39. Marcel op April 4, 2012 om 10:00

  @ Martijn: kan je me laten weten hoe je dit gedaan hebt en waar ik dat evt. op internet kan vinden.

  OF me een image e-mailen van je USB stick?

 40. Martijn op April 4, 2012 om 10:07

  De USB-stick kun je eigenlijk zien als een alternatieve HDD. Dus via setup kun je ‘m formatteren en dan de NMT-apps er op laten installeren. Hoe het exact ging weet ik niet meer, maar als het je op de HDD is gelukt, gaat dit vast ook lukken 😉 Anders zal ik er nog even een blogpost aan wijden.

 41. Marcel op April 4, 2012 om 10:15

  ik heb het geprobeerd maar dan ziet de HDX alleen de harddisc en niet de USB stick die ik erin heb gedaan.

  Ik heb wel nog de HDX firmware erop staan, kan het misschien wel als ik de pch firmware erop zet?

 42. Martijn op April 4, 2012 om 10:19

  Als de HDD er nog in zit gaat het geloof ik niet lukken als daar de NMT apps al op staan. Overigens is maar 1 van de poorten geschikt voor de USB-stick, dus als je ‘m helemaal niet kan zien, zou ik de andere eens proberen. En rebooten voor de zekerheid.

 43. Marcel op April 4, 2012 om 11:19

  GRAPPIG !!!!

  Ik heb de harddisk eruit gehaald en toch blijft het mogelijk om mijn NAS te benaderen, dus schijnbaar blijft de samba ondersteuning gewoon werken……. :-)

  Met de originele HDX firmware.

 44. bas op April 14, 2012 om 16:29

  Perfecte beschrijving- many thanks. Voor het installeren het HDMI signaal uitgezet en gekozen voor composiet. Apart was dat het scherm na de herstart zwart bleef (op composiet). Overgeschakeld naar HDMI en beeld (zonder repair)!

 45. Jurgen op October 6, 2012 om 00:51

  Bedankt voor de tips allemaal, ik heb mijn HDX ook een tijdje geleden gecrossflashed naar PCH, en ben der reuze blij mee.
  Wel heb ik na een tijdje ook mijn interne HD eruitgesmeten omdat die lawaaierig was en het boeltje ook nog eens enorm ging verhitten.
  Dit heb ik opgelost door de HD te vervangen door een stil laptop schijfje die nu geruisloos is en niets van warmte afgeeft… I am now one happy camper :)

  Gr Jurgen

 46. joeri op October 11, 2012 om 23:43

  martijn,

  helemaal top kreeg ook request error maar zonder netwerkkabel gefixed is nu aan het updaten hopelijk kan ik nu weer alles afspelen. bedank voor deze topic 😀

 47. joeri op October 11, 2012 om 23:46

  getest kan nu alles afspelen helemaal goed :d :d

 48. Frans op October 26, 2012 om 20:35

  Hallo allemaal, bedankt voor de handleiding.

  Ik heb ook hdx ook gecrossflasht naar popcorn. daarna de firmware van de popcorn geupdate.
  Hij heeft een deel van mkv afgespeeld. maar toen ik de taal en de subtitel instelling heb veranderd in de setup gedeelte, liep hij vast.
  apparaat gereboot en hij speelde niks meer af. Alles opnieuw gedaan, maar heeft helaas geen succes gehad. oudere popcorn firmware erop gezet maar ook dat had niet het gewenste effect.

  weet iemand een oplossing?

  alvast bedankt

 49. yuksel op October 27, 2012 om 16:38

  Ik heb ook alle stappen uitgevoerd. Hij is nu erg traag geworden en mijn hdd is verdwenen. op de computer kan ik nog wel alle films terug vinden maar niet via het menu op mijn tv.

  Weet iemand wat er aan de hand is. De films staan er wel op maar zijn niet zichtbaar meer.

 50. Jan op November 2, 2012 om 15:04

  Help, dit is fout gelopen bij mij!

  Firmware van de HDX back-uppen ging zonder probleem.
  Toen ik de firmware van de PCH wou installeren, kreeg ik het blauwe ‘request’-scherm. Daarop heb ik HDX uitgeschakeld (met knop achteraan op het toestel) en opnieuw aangezet.
  Het toestel startte mooi op met het Popcorn-logo, maar daarna kreeg ik een zwart scherm.

  Dat leek me nog normaal, want je vermeldde ook een manier om dat op te lossen. Die werkte ook voor mij. Ik kreeg een rood scherm waarop al snel witte puntjes volgde. Bij het witte scherm heb ik opnieuw de HDX uitgeschakeld met de knop achteraan op het toestel.
  Het heeft allemaal echter niet geholpen. Na het ‘loading’-scherm van Popcorn Hour, valt het videosignaal van de HDX weg.

  Via Google vond ik nog een andere manier (http://support.popcornhour.com/article.aspx?ID=1053). Ook die heb ik geprobeerd (jumper gaan halen in computerwinkel). Maar het toestel bleef net hetzelfde doen met de jumper in het toestel. Niets dus.

  Op een andere tv, ben ik er net toch terug in geslaagd om het rode scherm, daarna de witte puntjes en nadien het witte scherm te krijgen. Maar na een herstart (power off en dan power on)valt het videosignaal van de HDX weg na het loading-scherm met het Popcorn Hour-logo.

  Ik heb alles verschillende keren geprobeerd op verschillende televisies, met en zonder netwerkkabel aangesloten, met en zonder de harde schijf er in …

  Bovendien toont de PCH zich in mijn netwerk (Windows 7) alleen nog als multimedia-apparaat (nu als PCH-A110) en niet meer als computer (toen SMP8634, nu zelfs niet als PCH-A10) zoals dat voorheen het geval was.

  Ik ben behoorlijk einde raad. Iemand een suggestie?

 51. Martijn op November 2, 2012 om 15:08

  Jan, waarschijnlijk moet je de TV-mode aanpassen. Probeer het eens met de afstandsbediening: TV Mode + 0 of TV Mode + 9 voor 1080p60. Het totale lijstje:

  TV Mode + 0 = Auto TV mode
  TV Mode + 1 = Composite NTSC 480i
  TV Mode + 2 = Composite PAL 576i
  TV Mode + 4 = Component 720p60
  TV Mode + 5 = Component 1080i60
  TV Mode + 6 = Component 1080p60
  TV Mode + 7 = HDMI 720p60
  TV Mode + 8 = HDMI 1080i60
  TV Mode + 9 = HDMI 1080p60
  TV Mode + Caps/Num = Toggles between 50/60 Hz

  Succes!

 52. GJ op November 3, 2012 om 19:05

  Hi, Helaas fout gelopen. Install van de popcorn firmware gaf een aantal malen een request cannot be processed. Tot vier maal toe geprobeerd. Met LAN, zonder LAN.
  De hoop opgegeven hebbende op een reguliere install de NMT maar herstart.

  Na herstart verschijnt het popcorn logo, maar daarna zwart scherm. TV via composite verbonden aan NMT.
  Ik heb geprobeerd op te starten via usb met popcorn a110 recovery. ( twee bin files op de usb) Maar de usb wordt genegeerd in de boot procedure lijkt het. Het Popcorn logo komt gewoon op.

  Iemand raad ?

 53. Jan op November 3, 2012 om 22:16

  Bedankt Martijn!

  Ik geloof inderdaad dat TV Mode aanpassen het probleem zou hebben opgelost. Helaas is mijn oorspronkelijke afstandsbediening stuk en gebruik ik de Logitech Harmony als alternatief. En die heeft geen knop voor TV Mode.

  Maar toen ik vanochtend mijn HDX aansloot via HDMI op een tweede tv, had ik – ook na het booten – wel beeld! In de instellingen heb ik bij ‘Geluid / Beeld’ de ‘beelduitvoer’ aangepast naar PAL en alles werkte weer!

  GJ, ik zou jou hetzelfde adviseren. Probeer ook eens de TV Mode knop van zodra je een zwart scherm krijgt.

 54. GJ op November 3, 2012 om 22:24

  Bedankt Jan,
  Had me moed al laten zakken, maar na jou goed nieuws show toch maar weer eens de HDX gestart. Na wat gespeel met de TV mode knop kwam er zowaar weer beeld.
  Draait weer als een zonnetje. Top forum. Thanks.

 55. Martijn op November 3, 2012 om 22:27

  Mooi dat het bij jullie allebei weer goed werkt!

 56. GvO op November 24, 2012 om 23:05

  Ik heb een nieuwe externe HD van 2T via USB op m’n windows7 draaiende laptop aangesloten, de laptop en HDX1000 mediaspeler zitten op het netwerk, tot zover alles goed, de gedeelde folders van de HD worden gezien in de mediaspeler alleen de inhoud niet, krijg een “Cannot find the workgroup list” melding.

  Zou het kunnen dat schijven > 1,5T niet goed herkend worden door de HDX1000? met mijn vorige 1.5T schijf ging het namelijk wel goed. usb sticks e.d. worden wel goed herkend.
  Kan natuurlijk die schijf opdelen in 2 partities maar ja….staat al behoorlijk wat op nu.

 57. GvO op November 24, 2012 om 23:16

  Ben er al uit, was toch een machtiging issue, dacht dat ik de machtigingen goed had staan maar er ontbraken er nog een paar……

 58. DaTiezl op January 3, 2013 om 17:14

  DaTiezl hier, bron van deze (vertaalde) tutorial. Ik kwam deze blog toevallig tegen tijdens het browsen.

  Goed om te zien dat er nog velen nuttig gebruik van hebben kunnen maken.

  @Martijn: Bedankt voor de bronvermelding! 😉

 59. Dick op February 2, 2013 om 14:15

  Werkt nog steeds super! Thanks man. Ik had ook de melding: request cannot be processed, maar met een andere USB stick had ik geen problemen.

 60. Mark op May 13, 2013 om 16:58

  bij mij krijgt mijn nmt het volgende bericht na het willen uitvoeren van de crossupdate:

  Error: Invalid firmware file

  Voor de mensen die willen ik heb er een foto van gemaakt. Ook al meerdere malen de bestanden er opnieuw opgezet de namen gecontroleerd opnieuw veranderd de nmt herstart het netwerk kabeltje eruit gehaald en de fabrieksinstellingen terug gezet :S

  Iemand die SVP mij hiermee zou willen helpen ? ^^

 61. DaTiezl op May 13, 2013 om 17:03

  Mark, welke bestand heb je gebruikt? Graag een link…

 62. Mark op May 13, 2013 om 17:15

  de bovenstaande link :

  http://dl.dropbox.com/u/9785338/PCH-HDX.zip

  en dan de 3 bestanden erop gezet en 1 daarvan hernoemd.

 63. DaTiezl op May 13, 2013 om 17:23

  Het juist bestand inderdaad. Het kan zijn dat de bestanden corrupt raken als je deze direct uit de zip naar je stick extract. Probeer ze eerst eens naar je bureaublad te unzippen, dan te renamen en dan naar je stick te kopieren…

 64. Mark op May 13, 2013 om 17:25

  Dat ga ik nu proberen laat jou (jullie) weten of het gelukt is! ^^

 65. Mark op May 14, 2013 om 21:33

  het is gelukt! nadat ik het idee kreeg dat het bestand corrupt kon zijn heb ik een ander usb stick gebruikt dit achterin de pc gestoken inplaats van aan de zijkanten toen ging deze instalatie ineens wel in mijn nmt. Dus wat het ook was met een ander usb stickje pakte mijn nmt de instalatie wel en kreeg ik in het begin ook het bericht : “Request can not be processed”. (wat al beter is dan het error bericht 😛 )
  Even de nmt herstart en ineens kwam alsnog popcorn hour logo! ik ben geholpen bedankt!

 66. Jeroen op May 22, 2013 om 22:45

  Het is gelukt! ik kreeg eerst ook geen beeld (zag alleen heel vaag een menuutje) ik gokte dat het onderste wel “setup”zou zijn. Toen koos ik weer de onderste optie: “maintenance”

  In dat menu zitten 2 opties: “check for updates” en de onderste is “reset to factory settings”

  Toen ik dat had gedaan had ik gewoon goed beeld!

  (beetje mazzel dus haha)

  Thanx!

 67. kenny op June 14, 2013 om 11:47

  Alles werk perfect, zelfs geen zwart scherm.
  wel paar problemen tegengekomen, zoals “request ….” lijk dat er al is vermeld werkt het gewoon door de netwerk kaben van u nmt uittetrekken. nu ik heb een harde schijf van 3 TB deze maakt 3 partitie’s 1ste 350GB 2de 733GB en 3de is niet toegewezen ruimte 1,6TB wat moet ik doen om zoveel mogelijk geheugen gebruik te willen maken voor mijn films?

 68. Olav op September 13, 2013 om 23:58

  Thanks,

  Gelukt! Vandaag mijn A-400 binnen en eindelijk de HDX durven crossflashen. Bleek fluitje van een cent, wel scherm op zwart na stap 8, maar met de aangeboden oplossing alsnog gelukt.

  Met de originele bijgeleverde HDMI kabel kreeg ik gewoon rood en wit scherm.

  Groet,
  Olav

 69. Peter op November 3, 2013 om 14:52

  Dank je wel voor deze uitleg.
  Het is uiteindelijk gelukt na alles wat fout kon gaan ook fout ging. Eerst request could not……. Het herstellen met de recovery files was noodzakelijk en na de kleuren schermen kon ik wel weer opnieuw starten. Dan nog weer met tv-mode de juiste beeld output gekozen. Daarna 2x firmware updaten.
  Wat is nu de nieuwste firmware?

 70. hans kinds op January 19, 2015 om 21:53

  ik heb mijn HDX gecrossflashed werkt goed alleen wil ik een jukebox erop zetten ik heb deze met een programma op de harde schijf gezet maar hoe moet ik dat verder installeren ik kan dat nergens vinden kan iemand mij helpen vriendelijke groet hans
  ajbkinds1@zeelandnet.nl

 71. henry dux op April 18, 2015 om 09:44

  Managed to my HDX1000 after 3 attempts.
  I then got a blank screen on reboot but this was sorted out after changing the TVMode. My HDD still works without a problem. It’s a green drive.

  Make sure that your Network connection is good before you start out.

  I upgraded both the Firmware and NMT to the latest via 2 online upgrades. It’s now running:

  FW 01-17-110314-15-POP-403-000
  NMT 00-17-091216-15-POP-403

  Everything is much smoother and slightly faster now. HDX was a PITA but this is quite usable.

  Thank you very much to DaTiezl and Martijn for sharing this. It’s given my HDX box a new lease of life.